Αγώνας για την Ελευθερία

Ο Αγώνας για την Ελευθερία είναι ένας αγώνας δρόμου εμπνευσμένος από την αυτοθυσία των ηρώων του 1821, αλλά και  από το ίδιο το όνομά του, τον διαρκή αγώνα για την ελευθερία του ανθρώπου σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο.

Η εκκίνηση από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο οποίο μόνασε ο Αθανάσιος Διάκος και ήταν η αφετηρία για το μονόδρομο του αγώνα προς την ελευθερία του έθνους, δίνει μια ιδιαίτερη συναισθηματική-ιστορική σημασία, κίνητρο για τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ξεκίνημα από αυτό τον ιδιαίτερα φορτισμένο ενεργειακά χώρο παντρεύεται ιδανικά με την ασύληπτη ομορφιά του τοπίου. Η διαδρομή πανέμορφη , αλλά και ιστορικά γεμάτη μεγάλους αγώνες, νίκες, δόξα.

Η διαδρομή των εκατό (100) μιλίων με την θετική υψομετρική των 5000μ μέτρων μόνο εύκολη δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Όμως το πέρασμα δίπλα από τα μεγάλα βουνά της Στερεάς Ελλάδας (Βαρδούσια 2495μ. & Γκιώνα 2510μ.) προσφέρει ανεπανάληπτες εικόνες! Το ελατόδασος εναλλάσσεται με τα δρυοδάση και ο γύρος της μαγευτικής λίμνης του Μόρνου κάνει τον αγώνα μοναδικό!

Η δύναμη της ομορφιάς του τοπίου και η πολυδιάστατη έννοια της λέξης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, είναι αυτή που θα δώσει τη δύναμη στη ψυχή και στο σώμα του αθλητή να τα καταφέρει να τερματίσει σ΄ένα αγώνα τόσο μεγάλης απόστασης.

Σας προσκαλούμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσουμε και να θεσμοθετήσουμε αυτόν τον αγώνα για την ελευθερία σε καιρό ΕΙΡΗΝΗΣ και μετά από τα δύσκολα που περνάμε να νοιώσουμε ελεύθεροι στα παρθένα μέρη της διαδρομής.

Κάλεσμα  λοιπόν, προς τιμή όλων των ηρώων του 1821 της Φωκίδας και της Φθιώτιδας για τον Αύγουστο του 2021 και κάλεσμα το 2021 και στο διηνεκές για το ιδανικό της ελευθερίας του ατόμου, του νου, της πανίδας, του περι βάλλοντος και όλων όσων περικλείει η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για τον καθένα από μας.

Σας περιμένουμε