Η μικρή διαδρομή (50 χλμ)

ΑΓΩΝΑΣ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μικρή διαδρομή, μεγάλης όμως ιστορικής σημασίας!

profil.png

Απόσταση: 50 χλμ

Θετική υψομετρική: +900μ.

Μια πανέμορφη διαδρομή για όσους δρομείς θέλουν να δοκιμαστούν σε απόσταση μεγαλύτερη του μαραθωνίου!

https://tracedetrail.fr/en/trace/trace/133462

Η εκκίνηση θα δοθεί στην ιστορική Γραβιά την Κυριακή στις 08:00. Το πρώτο χωριό που θα συναντήσουν οι αθλητές είναι τα Καστέλια (3,5 χλμ). Ήπια ανηφόρα θα οδηγήσει στο χωριό Αποστολιάς (6,5 χλμ.) και έπειτα κατηφόρα μέχρι το 8,5 χλμ. 

Η συνέχεια της διαδρομής είναι σε πανέμορφο δρυοδάσος με ήπια ανηφόρα. Στο 10,5 χλμ. (υψόμετρο 585 μ.) συναντάμε την διαδρομή του μεγάλου αγώνα και την ακολουθούμε προς το χωριό Σκαμνός 15 χλμ. (υψόμετρο 550 μ.).

Μετά το χωριό Σκαμνός (όριο αποκλεισμού 2 ώρες) η θέα προς το κάμπο του Σπερχειού ποταμού και το Μαλιακό κόλπο είναι εκπληκτική. Παρατεταμένη κατηφόρα οδηγεί στον σταθμό Ηράκλειας 30,5 χλμ με υψόμετρο 30 μ. (όριο αποκλεισμού 04:20 ώρες).

Επίπεδη πια η διαδρομή θα οδηγήσει τους αθλητές στην περιοχή της Μάχης της Αλαμάνας όπου είναι και το μνημείο του Αθανασίου Διάκου στο 36,5 χλμ. (πολύ κοντά και στο χώρο μάχης των Θερμοπυλών). Η «ενεργειακή» αυτή περιοχή θα δώσει την απαραίτητη δύναμη στους δρομείς για τα τελευταία 13 χιλιόμετρα  μέχρι το κέντρο της Λαμίας όπου στο κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου (πεζόδρομος) θα γίνει ο τερματισμός!