Χαιρετισμός του Δημάρχου Λαμιέων κυρίου Ευθ. Καραΐσκου

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Λαμιέων να υποστηρίξει τη διοργάνωση του «Αγώνα για την Ελευθερία», που αναδεικνύει και συνδέει τα ιστορικά μέρη του τόπου μας, τις Θερμοπύλες, την Αλαμάνα και το Γοργοπόταμο, που αποτελούν κομβικά σημεία της αγωνιστικής διαχρονίας των Ελλήνων. Τρεις ιστορικές τοποθεσίες, που εκπροσωπούν τρία αντίστοιχα ιστορικά γεγονότα παγκόσμιας σημασίας. Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των ιστορικών μαχών στα τρία αυτά μέρη, πέρα από τη μεγάλη επιρροή τους στην εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το δυτικό πολιτισμό και την Ευρωπαϊκή επικράτεια, σηματοδοτεί επιπρόσθετα την παντοτινή αξία του ιδεώδους της ελευθερίας. 

Τη φετινή χρονιά, που η Ελλάδα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, ο Δήμος Λαμιέων, αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στους εμβληματικούς ήρωες Αθανάσιο Διάκο, Πανουργιά, Δυοβουνιώτη, αλλά και στα παλικάρια τους, που πολέμησαν ηρωικά στην Αλαμάνα.

Είμαι βέβαιος, ότι αυτός ο πρώτος επετειακός αγώνας, θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου θεσμού γράφοντας τη δική του ιστορία. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

                                        ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ